Delta i klinisk studie mot bakteriell vaginos

Har du symtom på bakteriell vaginos? Har dina flytningar förändrats nyligen och fått en fiskliknande lukt? Vill du bidra till kvinnohälsa och forskningen för en bättre vaginal hälsa?

Kvinnor från 18 år och uppåt sökes till en klinisk studie mot bakteriell vaginos. Deltagare i studien får snabbt tid hos läkare för undersökning och diagnos, helt kostnadsfritt.

Bakteriell vaginos drabbar ca 10–30% av alla kvinnor. Bakteriell vaginos är en infektion i slidan som uppstår när de skyddande laktobacillerna, en dominerande del av de naturliga bakterierna i slidan, konkurreras ut av andra bakterier. Det vanligaste symtomet är en typisk lukt som kan påminna om fisk.

 

Tänk på att ett friskt underliv också har sin alldeles egna naturliga lukt. Friska flytningar har en lätt syrlig doft som kan påminna om filmjölk. Till skillnad mot bakteriell vaginos där flytningarna får en fiskliknande lukt. 

 

Traditionellt behandlas bakteriell vaginos med antibiotika. Problemet med antibiotikabehandlingen är att den kan slå ut alla bakterier i slidan, även de skyddande bakterierna i vaginan. Då överdriven antibiotikaanvändning kan riskera att leda till resistensutveckling behövs ytterligare forskning för att få fram säkra och effektiva behandlingsalternativ.

Denna kliniska studie handlar om en ny innovativ, redan godkänd, behandling mot bakteriell vaginos – helt fri från antibiotika.

Behandlingen, en vaginal mousse, är en ny innovativ CE-märkt medicinteknisk produkt som behandlar bakteriell vaginos genom att efterlikna slidans egna naturliga försvar. Behandlingen hämmar de bakterier man inte vill ha för mycket av i slidan, stärker antalet skyddande laktobaciller samt återställer även pH-balansen. Produkten ger snabb symtomlindring av flytningar och avvikande lukt.

Behandlingen, en vaginal mousse, appliceras hemma i samband med sänggåendet under 7 dagar i rad. 

Studien är en så kallad Post Market Clinical Follow-up som syftar till att få fram ytterligare kliniska data av en redan godkänd medicinteknisk produkt. Studien är godkänd av Etikprövningsmyndigheten och Läkemedelsverket.

 

Testa om du kan delta i studien och anmäl intresse här! 

OBS! Kvinnor med spiral eller kvinnor som har kommit in i klimakteriet kan tyvärr inte delta i studien då dessa faktorer i en klinisk prövning kan försvåra jämförelsen av resultat mot andra liknande studier. Det går fortfarande alldeles utmärkt att använda Vernivia vaginal mousse om man har spiral (eller kommit in klimakteriet) men tyvärr kan man inte delta i studien. 

 

Tänk på att vara tillgänglig genom att besvara telefonsamtal och mejl efter att du fyllt i intresseanmälan. Kontrollera även skräpposten. Studien pågår under en dryg månad. Du behöver under denna period ha möjlighet till att besöka vald klinik. Totalt ingår tre besök i studien. 


Två biobiljetter ges som tack för deltagande i studien efter att de tre besöken fullföljts.

 

Det är många kvinnor som söker vård för kvinnohälsa. Vi vill därför be dig vara nogrann med att omboka din tid om du skulle få förhinder.

Ja, jag vill anmäla intresse för studien (anmälan är INTE bindande)

Rulla till toppen