Flytningarnas ABC

Flytningar berättar en hel del om din hälsa, fertilitet eller om du t ex drabbats av en infektion eller könssjukdom. Att lära känna sitt underliv gör det lättare att upptäcka när något inte riktigt är som det ska.
flytningar

ANTIBIOTIKAFRI

OPARFYMERAD

BEHANDLAR
FÖREBYGGER
SNABB EFFEKT

ÅTERSTÄLLER

Så blir du av med dina illaluktande flytningar

Det finns många anledningar till att du kan uppleva besvär i underlivet. Illaluktande flytningar uppstår ofta på grund av en bakteriell obalans i underlivet och kan orsaka både obehag och osäkerhet. Så många som 1 av 3 kvinnor svenska kvinnor drabbas av sådan obalans men detta är inget du måste stå ut med – det finns hjälp att få som snabbt minskar besvärande och illaluktande flytningar! 

Bakteriell vaginos eller svampinfektion?

Hur mår egentligen ditt underliv? Flytningar och doft från underlivet är i de flesta fall helt normala, men ibland kan det uppstå obalans med dålig lukt, klåda eller obehag som följd. Det kan vara svårt att veta när du bör reagera och kanske än svårare att våga fråga om du känner dig osäker. Pharmiva har därför tagit fram ett symtomtest i samråd med legitimerade gynekologen Rebecka Kaplan Sturk. Här kan du få en bättre uppfattning om hur ditt underliv mår – och om du behöver behandling.

frisk vaginal hälsa

Flytningar
- en del av livet

Flytningar. Olika sorters flytningar. Flytningar som varierar under olika perioder under menstruationscykeln, som kommer smygande och sedan tilltar eller som kommer plötsligt. Flytningar kan vara vita, gula, genomskinliga, tunnflytande, vattniga, tjockflytande eller trådiga. De kan lukta syrligt, som filmjölk eller lukta fisk, vilket är ett typiskt symptom vid bakteriell vaginos.

Få ditt underliv att lukta friskt

Hur luktar ett friskt underliv?

Ett friskt underliv luktar. I strävan efter att maskera all doft med parfymerade tvålar, deodoranter och trosskydd är det lätt att glömma bort att det är helt naturligt att underlivet har en alldeles egen doft. 

Underliv ska lukta underliv. 

Men underliv ska inte lukta illa.  

bakteriell vaginos

Bakterier av godo – kroppens och vaginans mikrobiom

Det vaginala mikrobiomet är ett eget ”rum” av det mänskliga mikrobiomet. Det unika med det vaginala mikrobiomet är att där härskar relativt få sorters ”goda bakterier” som tillsammans bibehåller balansen och ger förutsättningar för det vi kallar ”vaginans naturliga försvar”.
Mot flytningar som luktar illa

När är det dags
att reagera?

Flytningar speglar på ett bra sätt hur vaginan mår och flytningar som luktar illa bör alltid uppmärksammas. Genom att lära känna din kropp, flytningar och lukt, har du lättare att upptäcka när något inte riktigt är som det ska. Var alltid observant om dina flytningar luktar illa eller ändras, och särskilt om du upplever andra symtom såsom t ex sveda. Tänk också på att flytningar aldrig ska lukta illa!

underlivsprodukt
Vernivia produkt mot bakteriell vaginos och illaluktande flytningar

Mousse action!?

Receptfri behandling mot bakteriell vaginos

Rulla till toppen