Slut på skam, tystnad och lidande!

Kvinnor har viktigare saker att göra än att oroa sig och slösa energi på problem med underlivet! Därför gör vi allt vi kan för att frigöra kvinnors egna, inre kraft. Ingen ska behöva leva med illaluktande underliv. Underliv ska lukta underliv!

STÄRKER

OPARFYMERAD

BEHANDLAR
FÖREBYGGER
SNABB EFFEKT

ÅTERSTÄLLER

Den mjuka revolutionen

Vi skulle kunna säga att Vernivias historia började med idén om att efterlikna vaginans naturliga sätt att hålla sig frisk, med en perfekt mix av laktobaciller, mjölksyra och väteperoxid. Vilket ledde till uppfinningen att stabilisera låga koncentrationer av väteperoxid tillsammans med monoglycerider och mjölksyra i form av en vaginal mousse… Men ju mer vi tänkte på vad Vernivia faktiskt är och gör, desto mer började vi förstå att Vernivia möjligen är slutet på en lång, lång kvinnohistoria av skam, tystnad och lidande.

Jo, för kvinnor har genom århundradena tvingats till de mest konstiga saker som kyskhetsbälten och skam över sina fungerande kroppars månatliga blödningar. Ja, för att inte tala om den skam, tystnad och ensamhet som omringat det som luktar illa och inte är riktigt som det ska i underlivet. Kvinnor har i århundraden lidit i ensam tysthet och tvingats till behandlingar som ibland kanske till och med förvärrat den vaginala hälsan. Sorgligt att det som handlat om underlivet varit så stigmatiserat. Det som ju borde vara underbart! Den sorgliga, långa kvinnohistorien kan få ett slut nu!

Kvinnors rätt till god vaginal hälsa

Kvinnors välmående påverkar allt och alla, inte enbart kvinnor. Både hälsoekonomisk, medicinskt och psykologiskt är det ett problem att kvinnor känner sig smutsiga, orena och ofräscha. Det finns mycket forskning och empiriska studier som visar att om kvinnor får hjälp till självhjälp så att de mår bra, ger det en kraft som påverkar många runt omkring dem positivt. Om allt fler mår allt bättre så mår samhället de tillsammans lever i och formar i allt bättre! En fantastisk, god cirkelkraft. Därför kämpar vi för alla kvinnors rätt till en god vaginal hälsa. Det är för sorgligt att så många lidit så länge i tysthet och ensamhet.

Vernivia vaginal mousse är utvecklad av forskare på företaget Pharmiva i Lund. Pharmiva är ett medicinteknikbolag inom femtech som utvecklar innovativa antibiotikafria medicinska produkter i syfte att förbättra den vaginala hälsan. Som en del av den snabbväxande femtech-industrin bidrar Pharmiva till att tillgodose stora medicinska behov som tidigare inte prioriterats. Genom effektiva och antibiotikafria behandlingar ska vi minska lidandet för miljontals kvinnor som drabbas av vaginala infektioner och motverka den globala ökningen av resistensutveckling hos bakterier på grund av överanvändning eller felaktig användning av antibiotika. Vi vill hjälpa varje kvinna till att bevara eller återställa den naturliga goda balansen i underlivet. 

Vår vision är att underlivsinfektioner inte längre är ett problem. När kvinnor drabbas, då ska det gå snabbt och enkelt att få en säker behandling som funkar. Vi gör allt vi kan för att kvinnor ska kunna hjälpa sig själva till en sund vagina balans med alla sina bakterier, i alla skrymslen och vrår.

Rulla till toppen