Snabb lindring av
illaluktande
flytningar

Vernivia vaginal mousse är en medicinteknisk produkt för behandling av bakteriell vaginos.

Läs bipacksedeln före användning. 

Mousse action?!

  • Efterliknar slidans naturliga sätt att hålla sig frisk
  • Täcker och behandlar alla skrymslen och vrån inne i slidan. Vid varje applicering.
  • Bygger upp och stärker kroppens egna försvar (laktobaciller)
  • Hämmar skadliga bakterier
  • Återställer pH-balansen
  • Ger snabb lindring av illaluktande flytningar

Vernivia vaginal mousse motverkar snabbt bakterierna som orsakar illaluktande flytningar. Samtidigt stimulerar Vernivia tillväxten av skyddande laktobaciller, vars produktion av mjölksyra och väteperoxid utgör en viktig del av slidans naturliga försvar mot bakterie- och svampinfektioner. Vernivia återställer även pH-balansen.

Varför mousse?

Fördelen med Vernivia vaginal mousse är att den täcker och behandlar alla skrymslen och vrån i slidan. Vid varje applicering.

Vad innehåller Vernivia?

Flera av innehållsämnena i Vernivia vaginal mousse finns naturligt i slidan såsom mjölksyra, små mängder väteperoxid, vatten och luft. Vernivia vaginal mousse är fri från antibiotika, parfym, parabener och hormoner.

Hur ska Vernivia användas?

Vernivia vaginal mousse appliceras i slidan i samband med sänggåendet under sju dagar i följd.

Finns det biverkningar?

Vernivia kan orsaka en mild övergående sveda vid applicering. Om svedan är mycket besvärande, tvätta med ljummet eller varmt vatten. Kontakta din läkare om irritationen kvarstår. Har du upplevt en biverkning? Kontakta oss på complaint@vernivia.com.

Se vår instruktionsfilm

Vad menas med kliniskt bevisad?

Med kliniskt bevisad avses att effekten av Vernivia har säkerställts i en svensk klinisk studie som genomfördes på 30 kvinnor med diagnosticerad bakteriell vaginos. Efter en veckas behandling med Vernivia var utläkningen i motsvarande nivå för antibiotika där effekten bestod även efter nästa mens. Vernivia motverkade snabbt de skadliga bakterierna samtidigt som laktobacillerna snabbt ökade i antal. Vernivia återställde även pH i slidan.

Symtomlindring redan morgonen efter första dosen

Under våren 2021 genomfördes en användarstudie på sju olika barnmorske- och gynekologimottagningar runtom i Sverige. 76 kvinnor deltog i studien där de fick svara på frågor kring symtomlindring samt bedöma användarvänlighet, tillhörande informationsmaterial och produkten i sin helhet.
Lukten och mängden flytningar lindrades redan inom 12 timmar efter den första dosen, och effekten förstärktes därefter under behandlingen. Effekten är statistiskt säkerställd.

Så här tyckte några av kvinnorna som deltog i användarstudien om Vernivia

”Snabb verkan och det kändes som om det blev balanserat snabbt i underlivet. Enkelt och skön att använda.”

Den var enkel att använda och hjälpte fort”

” Receptfri, effektiv, skonsam och enkel överlag. Framförallt att den är receptfri, väldigt enkelt att slippa söka vård”

” Jag skulle använda den igen eftersom att den har varit så effektiv och gett snabba resultat samt att det är toppen att den är antibiotikafri och kommer vara receptfri”

Här kan du köpa Vernivia - behandling mot bakteriell vaginos

Klicka på bilderna för att komma till våra återförsäljare

Rulla till toppen